Antena 3 CNN Life Știinţă Noaptea cea mare a Perseidelor. Cei aflaţi în zone cu cer curat vor putea vedea până la 100 de meteori pe oră

Noaptea cea mare a Perseidelor. Cei aflaţi în zone cu cer curat vor putea vedea până la 100 de meteori pe oră

Noaptea cea mare a Perseidelor. Cei aflaţi în zone cu cer curat vor putea vedea până la 100 de meteori pe oră
12 Aug 2014   •   20:33
Denumite după constelaţia din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an. În 2014, cei mai mulţi meteori vor putea fi observaţi în noaptea de 12 spre 13 august, după ora 22.00, ora României, informează Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Cea mai buna perioadă de observare este după miezul nopţii până dimineaţa.

Aici puteţi urmări în direct Perseidele

Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Cel mai bun este un loc la ţară sau la munte. Este bun şi un loc de observaţii aflat la marginea oraşelor mari.

Cei ce vor observa din zonele cu cer curat pot vedea maxim 100 de meteori pe oră. Persoanele din oraşe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Fenomenul de stea căzătoare este arhicunoscut. Dâra luminoasă de pe cer este lasată de o particulă sub 1 mm diametru ce arde în atmosfera Pâmântului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracţiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte meteoroid, iar pietroiul care cade pe Pământ se numeşte meteorit.

 

 

×
Subiecte în articol: meteorit
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Plafonarea preţurilor la polițele RCA a fost prelungită de Guvern
x close