Antena 3 CNN Life Știi ce consumi? A fost identificat un parizer cu până la 12 E-uri periculoase

Știi ce consumi? A fost identificat un parizer cu până la 12 E-uri periculoase

<1 minut de citit Publicat la 15:38 19 Sep 2017 Modificat la 15:38 19 Sep 2017
o_1bqd2b1tqpf6kh8od845e1cem8.jpg
foto: Pixabay.com

InfoCons – Asociația pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip Parizer de porc.

În cadrul studiului au fost analizate 17 produse, ale unor mari producători sau distribuitori. 25% dintre produse au menționat pe etichetă, pentru producător, doar țara în care au fost fabricate, respectiv România și Germania.

Ca urmare a realizării acestui studiu, în ceea ce privește numărul de E-uri, a reieșit faptul că acesta variază între 3 și 12 E-uri.

E-urile identificate în produsele studiate sunt: E120 – carmin, E250 – nitriti de sodiu, E262 – acetati de sodiu, E300 – acid ascorbic, E301 – ascorbat de sodiu, E316 – izoascorbat de sodiu, E326 – lactat de potasiu, E327 – lactat de calciu, E330 – acid citric, E331 – citrati de sodiu, E335 – tartrati de sodiu, E407 – caragenan, E412 – gumă guar, E415 – gumă xantan, E425 – gumă konjac, E445 – esteri glicerici ai răşinilor lemnoase, E450 – difosfați, E451 – trifosfați, E452 – polifosfați, E508 – clorură de potasiu, E621 – monoglutamat de sodiu.

Informațiile complete cu privire la conținutul de aditivi alimentari (E-uri) pot fi regăsite AICI.

 

×
x close