La Costineşti, s-a desfăşurat zilele acestea seminarul "Hrana ecologică pe înţelesul tuturor", un eveniment prin intermediul căruia organizatorii au dorit să dea o mână de ajutor celor care vor să trăiasca şi să se hrănească ecologic.
Iniţiativa a aparţinut Ministerului Agriculturii, în parteneriat cu cel al Tineretului şi Sportului.
"De multe ori aţi găsit suc de portocale pe care scrie sută la sută natural, dar, în realitate, are doar 0,2% pulpă şi restul sunt zeci de chimicale" a afirmat preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică, Marian Cioceanu.
Pentru a evita astfel de situaţii trebuie să ştiţi că un produs eco sau bio trebuie să conţină trei însemne speciale care atestă certificarea de către o asociaţie recunoscută în Uniunea Europeană.
"Primul este cuvantul ecologic. Al doilea trebuie să fie această frunzuliţă, acest steguleţ verde cu o frunză stilizata din steluţe, care este semnul Uniunii Europene de Agricultură ecologică, sub care este un cod. Acel cod este codul organismului de certificare şi inspecţie", a mai spus Cioceanu.
Dacă la început românii se arătau reticienţi în ceea ce priveşte consumul de produse ecologice, în ultimii ani situaţia s-a schimbat.
Specialiştii sunt de părere că investiţiile în agricultura ecologică trebuie continuate pentru că tot mai mulţi români caută produsele ecologice.