"Nu mâncaţi relaxaţi brânză cu roşii, vă puteţi îngrăşa. Mai sigură pentru siluetă e brânza proaspată", a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
În categoria lactatelor slabe intră brânza proaspată de vacă, capră sau de oaie, laptele dulce sau bătut şi iaurtul. "Fie că e sub formă de pasta sau de perle de brânză, produsul este dietetic şi conţine de la 60 calorii (cele 0%) până la 120cal/100g", spune nutriţionistul.
Dar, "nu acelaşi lucru se poate spune despre caş sau mozzarella, variante considerate brânză proaspătă. Ei bine, chiar dacă nu au sare, acestea sunt brânzeturi autentice, cu minim 25% grăsime în compoziţie şi minim 250cal/100g", atenţionează Mihaela Bilic.
O variantă "nepericuloasă" este combinaţia de brânză proaspătă cu ardei gras şi castravete, un ou fiert şi o felie de pâine prăjită.