Dacă nu v-aţi hotărât ce desert să puneţi pe masă în afară de cozonaci, colega mea Anca Lungu are soluţia desertului celor 4 M: Morcov, Merişoare, Mascarpone şi Marţipan. Totul cu o delicioasă aromă de scorţişoară.
Tortul de morcovi e rapid, îndrăzneţ şi extrem de gustos. Toate motive la fel de bune ca să ne credeţi pe cuvânt şi să-l propuneţi musafirilor în poate cea mai importantă zi din an.
INGREDIENTE:
- 220 g de făină
- 10 g praf de copt
- 1 lingură de scorţişoară măcinată
- 300 g morcovi raşi
- 80 g de miez de nucă măcinat
- 200 g de zahăr brun
- 125 g de unt topit
- 200 ml smântână pentru frişcă
- 2 ouă mari ecologice
- 400 g de mascarpone
- 1 lingură de extract de vanilie
- 200 g marţipan
Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Numai de bine".