Antena 3 CNN Life Încearcă rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu!

Încearcă rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu!

<1 minut de citit Publicat la 19:52 08 Dec 2017 Modificat la 19:52 08 Dec 2017
o_1c0rjvd7pls31mhr1h3uk2e18tu8.jpg

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România.

Scărlătescu știe că un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul, însă are și el câteva  secrete.

1.    Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
2.    Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate  80.
3.    Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
4.    Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.
5.     Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
6.    Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
7.    Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.

×
x close