1. Cine are puterea detine toate raspunsurile Nu intotdeauna cine are puterea, cine e la conducere, cine e sef detine adevarul absolut si le stie pe toate. Este extrem de descurajanta ideea ca daca X este sef, inseamna ca stie mai bine decat tine. X se poate insela. X poate gresi, la fel ca orice alt om. Poti dedine cheia rezolvarii unei probleme si fara sa fii la conducere. Important este sa se concentrezi pe gasirea solutiilor.
2. Invatatul se termina cand ai terminat scoala Aceasta sintagma este foarte impamantenita si greu o mai poti scoate din capul oamenilor. Omul cat traieste invata si cu cat invata mai mult, cu atat mai bine pentru el. Nu numai ca vei avea un creier antrenat si pus mereu pe treaba, insa vei creste din punct de vedere personal, iar acest lucru te va ajuta si in cariera.
3. Cei mai buni urmeaza regulile Iata formula perfecta pentru a recompensa supunerea si subordonarea. Sunt sute de exemple de oameni care n-au urmat tipare, care au “rupt” barierele si care au ajuns departe, in sensul bun al cuvantului.
4. Facultatea este singura cale catre succes Nimic mai fals. Sunt atati oameni cu facultate care traiesc de pe o zi pe alta incat ar trebui sa vezi altfel lucrurile. Parintii nostri ne-au visat absolventi de facultate, noi ne visam copiii absolventi de facultate. Insa diploma universitara nu batatoreste neaparat drumul catre un succes stralucitor. Este nevoie de mult mai mult decat atat: abilitati de socializare si relationare, precum si abilitatile de lider de a stii cum sa motivezi oamenii, astfel incat sa obtina impreuna cele mai bune rezultate.
5. Copiii cuminti au note mari De cate ori nu ati luat o nota mai mica in teza pentru ca n-ati scris comentariul cum vi l-a dictat doamna profesoara? Daca aveai “tupeul” sa-ti spui parerea, erai catalogat rebel si tratat ca atare. Insa acest gen de educatie iti ingradeste creativitatea si nu te lasa sa gandesti cu creierul tau. Va trebui mereu sa urmezi calea aleasa de creierul altuia. Si vei fi un foarte bun executant.
6. Notele mari iti dau valoare Valoarea nu sta in note. Valoarea sta in capacitatea de a te adapta la societatea in care traiesti, la noile oportunitati, la gasirea solutiilor, la depasirea obstacolelor, la a creste spiritual, la a te dezvolta personal.