Antena 3 CNN Life Ești sigur că știi la ce să fii atent când cumperi carne de miel? Iată ponturile unui cunoscător

Ești sigur că știi la ce să fii atent când cumperi carne de miel? Iată ponturile unui cunoscător

<1 minut de citit Publicat la 10:02 10 Apr 2017 Modificat la 10:02 10 Apr 2017
o_1bdban8omhsg33ho4vs0o1dsr8.jpg
foto: Pixabay.com

Reperele după care se alege o carne sănătoasă: să nu fie lipicioasă, iar animalul să nu cântărească mai puţin de 12 kg. Cereţi să vedeţi capul şi copitele mielului, scrie doctorulzilei.ro.

Produsele de miel trebuie alese doar din pieţe şi magazine. „Cele de pe trotuare, din portbagaje, chiar dacă sunt vândute la preţ mic, reprezintă un risc pentru cumpărători”, a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Odată ce intraţi într-un spaţiu autorizat, verificaţi dacă este prezentă ştampila sanitară pe carne. Pasul următor: testaţi dacă are elasticitate carnea şi verificaţi ca suprafaţa să nu fie lipicioasă sau urât mirositoare. În final, produsul cumpărat trebuie dus rapid acasă şi depozitat la temperaturi între 0 şi 4 grade Celsius.

Un miel viu cu greutatea sub 12 kg are carnea foarte indigestă, conţine colagen şi oxipurine ce dăunează organismului.

×
Etichete: carne de miel
x close