Antena 3 CNN Life E oficial: Acesta este cel mai deprimant loc de muncă

E oficial: Acesta este cel mai deprimant loc de muncă

1 minut de citit Publicat la 09:28 29 Mar 2017 Modificat la 09:28 29 Mar 2017
o_1bccbv8ql173e1219seuhuadsl8.jpg
foto: Pixabay.com

Un studiu publicat recent în Social Psychiatry Journal sugerează că anumite slujbe au o mai mare rată de depresie decât altele. Analiza a fost realizată în Pennsylvania şi a folosit date colectate de la 214.000 de persoane din 55 de domenii de activitate, scrie businessmagazin.ro.

Cea mai mare rată de depresie (16,2%) a fost calculată în rândul şoferilor de autobuz. Cea mai mică rată (6,9%) a fost înregistrată de serviciile de divertisment, un grup ce include sportul, fitnessul şi artiştii.

Din punct de vedere economic, este extrem de important ca aceste meserii să fie identificate, pentru a se putea calcula productivitatea irosită datorită problemelor mentale.

Conform unui studiu realizat de Analysis Group, depresia atrage anual costuri de peste 83 de miliarde de dolari în Statele Unite, în mare parte datorită productivităţii scăzute.

Autorii studiului notează însă că datele colectate într-o singură regiune nu pot fi transpuse la nivel naţional, cu atât mai puţin global, iar lucrările publicate în ultimii ani nu tratează subiectul depresiei dintr-un punct de vedere strict financiar.

Un alt aspect vizat de analiză este asemănarea dintre domeniile cu cea mai mare rată a depresiei. O primă concluzie a fost că slujbele cu o rată ridicată „necesită interacţiuni frecvente şi dificile cu publicul” şi au „un nivel scăzut de activitate fizică”. Acest lucru poate explica de ce mineritul şi constructorii de drumuri, două joburi ce includ o activitate intensă, sunt printre cele cu o rată a depresiei extrem de scăzută.

×
x close