Antena 3 CNN Life Delicatesă pe masa românilor, otravă în realitate! "Trebuie purtate măști și costume de protecție"

Delicatesă pe masa românilor, otravă în realitate! "Trebuie purtate măști și costume de protecție"

<1 minut de citit Publicat la 10:58 13 Mar 2018 Modificat la 10:58 13 Mar 2018
o_1c8f98bred931vkr12ti189v12eb8.jpg
foto: Pixabay.com

În urma mai multor cercetări, s-a constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă.

Un ecologist norvegian consideră că acest tip de somon este îmbibat cu otrăvuri, scrie A1.ro.

Muncitorii de la crescătorii toarnă în apă un pesticid puternic cu efecte neurotoxice:

"Ei înșiși trebuie să poarte măști și costume de protecție, ca să nu fie afectaţi de substanțele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziți. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului.

Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia", relatează Kurth.

×
x close