Persoanele care au rău de masină ar putea crede că această senzație este declanșată de probleme stomacale, dar de fapt motivul ar putea fi de-a dreptul straniu.
Potrivit lui Dean Burnett, neurolog și lector la Cardiff University, răul de mașină poate să fie un răspuns al creierului care crede că a fost otrăvit, scrie cunoastelumea.ro.
Omul, prin natura lui, a fost făcut să meargă pe jos. Călătoria cu mașina este un rezultat al evoluției tehnologice, însă corpul uman pur și simplu nu a fost programat pentru acest lucru.
Talamusul, o parte a creierului care se ocupă cu procesarea informațiilor senzoriale, a asociat mișcarea cu informațiile primite din timpul mersului. Când călătorim cu mașina, are loc un conflict de informații.
“În termini evoluționiști, singura cauză care poate să provoace această nepotrivire este o neurotoxină sau otravă mai pe înțelesul tuturor. Există o nepotrivire senzorială acolo. Creierul crede că a fost otrăvit, iar prima reacție firească la această situație este de a elimina otrava din organism, cu alte cuvinte de a vomita”, a declarat Burnett.