Aceste fructe pot fi consumate proaspete, pot fi utilizate in diverse reţete, de la sucuri şi ingheţata la prajituri, pot fi congelate şi chiar uscate. Cireşele insa trebuie alese cu grija, deoarece sunt fructe fragile, perisabile.
1 Acorda atentie culorii cireselor
Cireşele bune de consum sunt cele de un roşu stralucitor şi cele purpurii. Cu cat nuanţa de roşu este mai inchisa, cu atat cireşele vor avea un gust mai dulce. Pe de alta parte, daca sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele sa aiba deja viermi in ele.
Culorile şi nuanţele pe care le pot avea cireşele merg de la galben şi roz la roşu, roşu de Burgundia şi chiar negru.
2 Verifica aspectul
Cireşele trebuie sa fie ferme la atingere, curate, netede, fara urme de mucegai şi fara zone putrezite. Codiţele cireşelor trebuie sa fie verzi şi intacte. Evita fructele care prezinta pete maronii, precum şi fructele prea moi sau prea tari.
Continuarea, pe Perfecte.md