Antena 3 CNN Life Ce se întâmplă în organism când mănânci cartofi noi

Ce se întâmplă în organism când mănânci cartofi noi

<1 minut de citit Publicat la 12:22 09 Mai 2017 Modificat la 12:22 09 Mai 2017
o_1bfm870vd9vh8jt1a96hsaqj38.jpg
foto: Pixabay.com

Imaginea cartofului a tot fost ponegrita in ultimul timp, fiind asociat cu ingrasarea. Concluziile au inceput de la lanturile de fast-food, insa un cartof consumat prin fierbere, coacere sau chiar ca atare nu ingrasa si chiar aduce beneficii asupra sanatatii. Evitati sa prajiti cartofii sau sa ii consumati alaturi de carne si preparate grase (maioneza, sosuri, ulei etc.).

Cartofii noi sunt mai bogati in nutrienti si vitamine, dar si substante care ne energizeaza.

Coaja cartofilor contine peste 50 de fitonutrienti cu efecte diverse asupra sanatatii. O buna parte dintre acestia sunt flavonoide, care protejeaza sistemul cardiovascular si inima. Vitaminele din complexul B pe care coaja de cartofi o contine protejeaza peretii arterelor si scad tensiunea arteriala.

Continuarea, pe healthy.kudika.ro

×
x close