Antena 3 CNN Life Bitterul suedez are un echivalent românesc cunoscut de vechii călugări. Cum se prepară

Bitterul suedez are un echivalent românesc cunoscut de vechii călugări. Cum se prepară

<1 minut de citit Publicat la 14:05 19 Mai 2017 Modificat la 14:05 19 Mai 2017
o_1bgg60csnrm3jdhtnq1jntdc78.jpg
foto: Pixabay.com

Dintre reţetele monahale care au ajuns pînă în zilele noastre, una este cea de preparare a teriacului, medicament folosit împotriva otrăvirilor, dar și a altor afecțiuni, potrivit monitorulexpres.ro.

Ingredientele pentru această tinctură amară erau plante culese din pădure. Se pun plantele într-o sticlă şi se acoperă cu alcool. Elixirul se ţine într-un loc cald, vreme de 4-6 săptămîni, după care se strecoară şi poate fi folosit imediat.

Pentru teriac, care este un fel de bitter suedez, ingredientele sunt: rădăcină de angelică, valeriană, curcumă (şofran de India), sclipeţi (Potentilla erecta) şi păpădie, 20 g coada-zmeului, 5 g scorţişoară pisată, 2 g smirnă, 10 g cardamom (boabe), 10 g mentă, 30 g stafide, 1 l rachiu de secară dublu rafinat, 10 linguriţe miere de salcîm. Se bea cîte un păhărel plin, în caz de probleme digestive acute.

Atenție! Informațiile prezentate în acest articol au rol orientativ. Consultați medicul înainte de a folosi orice combinație de plante sau substanțe.

×
x close