Porumbul este preferatul multora pe parcursul verii. Însă, nu toți știu cum se fierbe corect porumbul petru a fi cât mai delicios.
Desigur, fiecare cunoaște anumite metode de fierbere a acestui aliment. Totuși, gospodinele trebuie să cunoască metodele de mai jos. Porumbul va fi delicios dacă vei ține cont de sfaturile pe care le vei găsi mai jos.
Înainte de toate, vor fi îndepărtate pănușile. Câteva se vor păstra pentru a fi puse în recipientul în care va fierbe porumbul. De pe acestea trebuie să se îndepărteze mătasea.
Așază o parte din pănuși pe fundul recipientului în care vei fierbe porumbul. Celaltă parte se va folosi după ce se va pune porumbul în oală.
După ce este curățat porumbul, va fi pus în oala în care va fierbe. Pentru a intra în recipient, este indicat ca acesta să fie rupt pe jumătate.
Astfel se va așeza mult mai bine în oală. După ce se pune porumbul în recipient, se va acoperi cu pănușile rămase. Se va pune apă peste toate ingredientele acestea. Apoi se va pune o farfurie desupra, pentru a ține porumbul sub apă.
Oala se va pune la foc și, când începe să fiarbă, se va da focul mediu spre mic. Timp de o jumătate de oră se va fierbe porumbul. Când este gata, se va lăsa la răcit. Poate fi consumat cu sare dacă ai voie să mănânci sărat. Este bun călduț. Pentru a-l păstra în condiții bune, se va ține în apa în care a fiert.