Antena 3 CNN Life Adevărul despre propionatul de calciu care se adaugă în pâine

Adevărul despre propionatul de calciu care se adaugă în pâine

<1 minut de citit Publicat la 15:50 10 Sep 2018 Modificat la 15:50 10 Sep 2018
o_1cn1ogb9f1a1l11fq1oicsu61gj28.jpg
foto: Pixabay.com

Aditivii, conservanții și celelalte ingrediente din pâinea din comerț îți dau de gândit? Ei bine, de la ingredientele de bază și până la cele care creează coaja crocantă care este pe placul multor persoane, sunt multe de spus despre produsele pe care le observi pe rafturilor supermarketului. 

Pe măsură ce procesele tehnologice au avansat a devenit din ce în ce mai ușor să se obțină o cantitate mai mare de pâine proaspătă, scrie Eva.ro.

Acidul ascorbic (vitamina C) este utilizat întotdeauna pentru a obține un aluat omogen. De asemenea, contribuie la frăgezimea pâinii și îmbunătățește aspectul feliilor tăiate.

În plus, pâinea conține emulsificatori.

Poate că denumirea îți ridică semne de întrebare, însă emulsificatorii au un rol esențial pentru menținerea prospețimii produsului. Propionatul de calciu, făina de grâu fermentată (maiaua) sau oțetul fac parte din această categorie de ingrediente care mențin pâinea fragedă și nu permit să mucegăiască.

Gustul este influențat de introducerea emulsificatorilor, astfel încât fiecare producător trebuie să găsească echilibrul protrivit între toate ingredientele pentru a satisface cerințele consumatorilor finali.
 

×
x close