Cât mai proaspete şi neprocesate, fructele de sezon sunt sau ar trebui să fie vedetele meniului zilnic, pe timp de vară. Copleşiţi de oferte venite din toate colţurile lumii, de la nectarine la fructe exotice, e bine să ţineţi cont de câteva ponturi ideale în sezonul fierbinte.
Daca pepenele este varianta ideala, pe principiul "ieftin oi sanatos", bine ar fi sa nu ignoraţi de tot fructele care vi se par ceva mai usturatoare la buzunar. de exemplu, zmeura, afinele sau murele. Au viaţa scurta la taraba, dar merita sa profitaţi din plin de ele.
Fructele de padure sunt printre cele mai bune fructe pe care le puteţi consuma. Au o culoare intensă, bogată, şi cu cât e culoare amai închisă, cu atât mai bogate în antioxidanţi sunt frunctele. Deci, cu atât mai bine pentru dumneavoastră.
Nutriţioniştii ne mai recomandă să consumăm fructe în culori cât mai diverse. Cu o farfurie colorată în roşu, violet, galben şi verde, avem garanţia unei vitaminizari ca la carte.