Antena 3 CNN Timp liber Muzică Elena Cârstea, despre Eurovision: Mi s-a făcut dor foarte tare

Elena Cârstea, despre Eurovision: Mi s-a făcut dor foarte tare

Elena Cârstea, despre Eurovision: Mi s-a făcut dor foarte tare
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    06 Mar 2013   •   22:48

Miercuri seară, la "Sinteza Zilei", Mihai Gâdea a avut-o invitată pe cântăreaţa Elena Cârstea.

Aceasta a vorbit, cu dragoste şi admiraţie, despre muzică.

"Mi s-a făcut foarte tare dor. Păpuşile (fiicele sale-n.r.) mele sunt foarte supărate pe mine că nu mai cânt", a spus Elena.

Cât despre viaţa ei trăită în America, Elena Cârstea a avut numai cuvinte de laudă.

"Nu pot să vă spun cât de frumos se poartă, poate e din cauza ţinutei mele pe care o am de atâţia ani de zile. De multe ori am primit cadouri, în magazine, de la oameni pe care nu i-am văzut în viaţa mea", a spus Elena Cârstea.


Întrebată dacă e o miză pentru ea participarea la Eurovision, Elena Cârstea a răspuns: "Dacă mă gândesc ca la un concurs, intru în trepidaţii. Anul acesta, spre deosebire de alte dăţi, am vrut să vin să cânt în primul rând pentru public. Mi-am propus să nu mă supăr dacă o să pierd. Sper ca oamenilor să le placă melodia mea încât să mă trimită să reprezint România", a mai spus Elena Cârstea.

Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi -Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).
  
Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Urmăreşte înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close