Antena 3 CNN Show Showbiz Atac fără precedent la adresa lui Kate Middleton. Vezi ce s-a spus despre Ducesa de Cambridge

Atac fără precedent la adresa lui Kate Middleton. Vezi ce s-a spus despre Ducesa de Cambridge

Atac fără precedent la adresa lui Kate Middleton. Vezi ce s-a spus despre Ducesa de Cambridge
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    19 Feb 2013   •   15:35

O scriitoare britanică a stârnit o controversă şi furie publică după ce a numit-o pe Kate Middleton, Ducesa de Cambridge, o păpuşă "fabricată de maşinării" cu "un zâmbet de plastic", căreia îi lipsesc personalitatea şi fragilitatea umană, relatează CNN.

Hilary Mantel, prima femeie care a câştigat Premiul Man Booker de două ori datorită nuvelelor sale istorice plasate în perioada Tudor, a făcut comentariile controversate în cadrul unui discurs la London Review of Books.

Conform acesteia, Catherine era definită de hainele pe care le purta, iar acum este definită de sarcina ei. Înainte să devină viitoare mamă, "ea era o păpuşă cu încheieturi, pe care se atârnau diverse cârpe (...) un manechin de vitrină, fără o personalitate proprie", susţine Mantel.

Scriitoarea a continuat să spună despre ducesă că principalul său atribut este reprezentat de manierele sale bune şi că "pare a fi creată de un comitet şi construită de meşteri, cu un zâmbet de plastic perfect".

Comparând-o pe Kate Middleton cu regretata prinţesă Diana, Mantel observă că în timp ce prinţesa de Wales avea o umanitate care respira prin fiecare por imperfect al ei, Kate pare a fi creată pentru acţiuni de precizie, în stil robotic.

Comentariile lansate de autoarea britanică nu au rămas fără replică. Mai mulţi editorialişti din Marea Britanie au răspuns criticilor spunând că Ducesa de Cambridge se află la începutul vieţii în sânul familiei regale şi are timp pentru a se dezvolta şi a deveni un model pentru a societate dacă doreşte acest lucru.

Pe lângă catalogarea comentariilor drept "atacuri nefondate şi incredibil de ieftine", Emma Barnett, editorialist al The Telegraph, a adăugat că, în calitate de membru al familiei regale, Kate va răspunde exact în conduita pentru care este criticată: nu va spune nimic.

×
Subiecte în articol: atac scriitoare papusa
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close