Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 25 aprilie: Cum spăla bani publici şi cum făcea bani negri preşedintele ANAF?

Revista presei - 25 aprilie: Cum spăla bani publici şi cum făcea bani negri preşedintele ANAF?

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 10:50 25 Apr 2012 Modificat la 10:50 25 Apr 2012
Revista presei - 25 aprilie: Cum spăla bani publici şi cum făcea bani negri preşedintele ANAF?
Foto: Mediafax
Cotidianul.ro: Cum spăla bani publici şi cum făcea bani negri preşedintele ANAF? Aflat în acest moment la conducerea structurii care anchetează averile celor mai bogaţi români, Sorin Blejnar, şeful ANAF, trebuie să răspundă el însuşi unor întrebări legate de modul în care a desfăşurat mai multe afaceri în judeţul Arad.

Puterea
: Bolnavii de cancer tiroidian, lăsaţi fără iod. După lipsa medicamentelor oncologice şi a morfinei, bolnavii se confruntă acum cu o nouă criză: Institutul Parhon a rămas fără iod radioactiv, esenţial pentru combaterea eventualelor recidive ale tumorilor canceroase. Ministerul Sănătăţii spune că este o piaţă liberă şi nu poate obliga firmele să aducă un anumit medicament sau produs.

Ring: Se clatină guvernul? Iată cum vor vota moţiunea parlamentarii neafiliaţi. Pentru că mai avem doar câteva zile până la votarea moţiunii de cenzură, jurnaliştii de la Ring au făcut mai multe calcule şi ne arată cum vor vota parlamentarii neafiliaţi unor partide politice.

România liberă: Crima organizată, o afacere de 2.100 miliarde de dolari. Organizaţia Naţiunilor Unite trage un semnal de alarmă în privinţa evoluţiei recente a crimei organizate, veniturile generate de aceasta la nivel mondial în anul 2009 însumând 3,6% din economia globală. Un studiu recent al Biroului pentru Droguri şi Crimă al ONU (UNODC), realizat în colaborare cu Banca Mondială, a arătat că acest tip de infracţiune ar fi una dintre cele mai mari 20 de economii din lume, cu venituri anuale de 2.100 miliarde dolari.

Jurnalul naţional: Taxa pe lux, adoptată pe articole de Camera Deputaţilor: Impozit de 1,25% pe averea de peste 900.000 de euro. Deputaţii au aprobat, ieri, în plen, cu 91 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi 9 abţineri, un amendament la propunerea UNPR privind taxa de solidaritate, potrivit căruia aceasta urmează să se aplice pentru averile mai mari de 900.000 euro, procentul reţinut anual fiind de 1,25%. Legea se aplică şi persoanelor fizice străine pentru bunurile deţinute în România.


×
x close