Potrivit lui Pop, regulamentul în baza căruia funcţionează CNATDCU a fost schimbat ultima dată de fostul ministru al Educaţiei Cătălin Baba, iar membrii Consiliului s-au întâlnit fără să ştie că nu aveau voie şi au dat un verdict care este nul.
Victor Ciorbea, unul dintre invitaţii Alessandrei Stoicescu, a declarat că numai Comisia de Etică se poate pronunţa asupra constatării plagiatului, CNATDCU neavând comptenţa necesară în această problemă.
Şi Ioan Aurel Pop (foto), membru CNATDCU şi rector al Universităţii „Babes-Bolyai“, a declarat, prin telefon în cadrul emisiunii, că nu a participat la şedinţa de vineri a Consiliului pentru că nu este de competenţa acestei instanţe o asemenea problemă.
„Nu am participat la şedinţă pentru că eu consider că este de competenţa unei alte instanţe constatarea unui plagiat“, a declarat Ioan Aurel Pop, precizând că o Comisie de Specialitate sau Comisia de Etică se pot pronunţa asupra constatării plagiatului în cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta.
Totodată, rectorul Universităţii „Babes-Bolyai“ reclamă presiuni de altă natură decât cea academică în cazul Ponta, menţionând că este prima dată când Consiliul din care face parte se ocupă de analiza unei teze de doctorat în drept.
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa de vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.
Decizia Consiliului a fost luată prin votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21.
Ca reacţie la hotărârea de vineri a Consiliului Naţional de Atestare, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că toate deciziiile luate vineri a Consiliului General al CNATDCU sunt nule, întrucât nu a fost întrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca şedinţa să fie statutară.
Urmăreşte înregistrarea emisiunii AICI.