De altfel, acesta este principiul de la care pleacă volumul semnat de nutriţionistul Bilic. Cartea îşi propună să răspundă întrebărilor fiecărui membru al familiei, indiferent de vârstă.
Chiar dacă e nutriţionist, Mihaela Bilic nu recomandă dependenţa de diete sau listele cu alimente permise sau interzise. "Organismul nostru ştie. Nu trebuie să ai doctoratul în nutriţie", spune medicul Bilic.
După modelul mayaşilor şi aztecilor, ceaiul, cafeaua şi ciocolata ne fac bine.
Aceeaşi carte dărâmă o mulţime de mituri. Printre ele, cel legat de consumul de apă la masă. "Oricând apă, în timpul mesei", ne sfătuieşte medicul.
În 640 de pagini, Mihaela BIlic demonstrează că mâncarea e un prieten. Nu există alimente toxice şi alimente sănătoase. Doar cantitatea şi frecvenţa cu care le consumăm pot să le transforme în „duşmani".