Antena 3 CNN Timp liber Film Producătorul filmului antiislam "Inocenţa musulmanilor" a fost arestat

Producătorul filmului antiislam "Inocenţa musulmanilor" a fost arestat

Producătorul filmului antiislam "Inocenţa musulmanilor" a fost arestat
de M.Z.    |    28 Sep 2012   •   09:54

Producătorul prezumtiv al filmului islamofob american "Inocenţa musulmanilor", Nakoula Basseley Nakoula, a fost arestat joi la Los Angeles, pentru încălcarea condiţiilor eliberării sale condiţionate, conform biroului procurorului, informează AFP.

Nakoula a fost arestat fără posibilitatea eliberării pe cauţiune pentru încălcarea regulilor eliberării condiţionate, care a urmat condamnării sale la 21 de luni de închisoare pentru fraudă bancară.

Cineastul, în vârstă de 55 de ani, condamnat în 2009 pentru fraudă bancară, "este în arest şi trebuie să compară în faţa unui tribunal federal din Los Angeles", a declarat Thom Mrozek, de la biroul procurorului.

Basseley Nakoula a mai fost interogat de poliţie pentru scurt timp, pe 15 septembrie. De atunci, el se ascundea şi nu a mai fost văzut. Poliţia i-a ajutat familia să îl găsească două zile mai târziu.

Filmul, care îl descrie pe profetul Mohamed ca pe un criminal cu practici deviante, a ofensat numeroşi musulmani şi a declanşat un val de proteste antiamericane în Orientul Mijlociu, care au făcut peste 30 de morţi.




×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Axios: Cine e „oligarhia conducătoare” care ar putea decide soarta lui Biden
x close