"A fost ca un frate. Eu nu am avut fraţi şi chiar aşa am fost, ca fraţii. În cariera mea de scriitor, datorită lui sunt romancier. Romanul „Nişte ţărani” a fost scris la teroarea lui şi publicat în foileton în Flacăra până l-a oprit securitatea. De-atunci am fost împreună nedezlipiţi, certându-ne, certându-ne de câte zece ori pe an „pentru totdeauna şi pe viaţă”, ca să o luăm de la început de fiecare dată", a declarat Dinu Săraru, potrivit Mediafax.
Adrian Păunescu a fost "o personalitate covârşitoare pentru spiritualitatea românească. A creat în România, în anii comunişti, cea mai copleşitoare, tulburătoare oază de libertate pentru generaţii întregi de tineri, care veneau acolo şi respirau şi erau fericiţi. A împins în faţă oameni de talent. A avut o generozitate pe care nu am întâlnit-o la niciun creator până astăzi", a adăugat Dinu Săraru.
Poetul Adrian Păunescu a murit vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.
Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeţi români contemporani, cunoscut mai ales ca organizator al Cenaclului Flacăra.