Iniţial, spectacolele din cadrul Cenaclului Flacăra aveau loc luni după-masa sau seara în sala teatrului Ion Creangă din București. Ulterior, s-au făcut turnee în toată țara, spectacolele desfășurându-se pe stadioane, sălile de spectacol devenind neîncăpătoare.
Printre cei care au participat au fost: Mircea Vintilă, Doru Stănculescu, Dan Andrei Aldea, Adrian Ivanițchi, Dan Chebac, Valeriu Sterian, Evandro Rosetti, Florian Pittiș, Anda Călugăreanu, Tatiana Stepa, Vasile Șeicaru, Alexandru Zarnescu , Ștefan Hrușcă.
Vă prezentăm în continuare câteva înregistrări cu Adrian Păunescu, la Cenaclul Flacăra:
Te salut generaţie în blugi, partea I
Te salut generaţie în blugi, partea II
Adrian Paunescu - Repetabila povara
Adrian Păunescu a scris zeci de volume de poezii, iar în tinereţe a întâmpinat probleme după ce tatăl lui a fost închis timp de 15 ani de regimul comunist. Păunescu s-a făcut remarcat după ce a înfiinţat cenaclul „Flacăra". Recent, a fost premiat cu Meritul Academic pentru creaţie literară.
Adrian Păunescu s-a născut în localitatea Copăceni din Basarabia, pe 20 iulie 1943. Şi-a petrecut copilăria în localitatea doljeană Bârca, iar studiile le-a făcut la Craiova şi în Capitală, fiind absolvent al Universităţii Bucureşti.
A debutat ca poet la vârsta de 17 ani, iar de atunci a publicat zeci de volume de poezii. "Repetabila povară", "Totuşi iubirea", "Analfabeţilor" şi "Tăierea porcului" sunt doar câteva dintre poemele cu care s-a remarcat.
A intrat în Partidul Socialist al Muncii, iar în ultimii ani a fost senator PSD.
A fost căsătorit de două ori. Mai întâi cu poeta Constanţa Buzea, cu care a avut doi copii şi cu apoi cu Carmen Antal, cu care a avut o fată.
Păunescu a fost premiat anul acesta cu "Meritul Academic" pentru creaţie literară şi pentru susţinerea proiectelor Academiei Române.