"Cometele ne brăzdează dintotdeauna cerul — acei bulgări murdari de gheață amestecată cu praf — dar niciodată până acum nu a fost identificat pe Pământ material provenit dintr-o cometă", a precizat profesorul David Block de la Universitatea sud-africană de la Witwatersrand.
Faraonul egiptean Tutankamon a avut o broșă în formă de scarabeu făcută din sticlă de siliciu galbenă, substanță rezultată după ce explozia cometei a încălzit nisipul până la 2.000 de grade Celsius. În urma acestei explozii, pe Pământ a ajuns și un cristal de rocă negru, conform unui comunicat al universității.
Acest cristal de rocă reprezintă "prima dovadă a unei comete care pătrunde în atmosfera Pământului și explodează, provocând o ploaie de foc ce a distrus totul în calea sa", se precizează în comunicat, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Cristalul, descoperit încă din 1996, a fost analizat de o echipă de geologi, fizicieni și astronomi. A stat degeaba o lungă perioadă de timp, până a ajuns în mâinile unui cercetător care studiază diamantele, conform profesorului Jan Kramers de la Universitatea din Johannesburg.