Ruslan Enikeev a sortat site-urile în funcţie de ţară şi de domeniul de activitate, acestea fiind delimitate prin culori: roşu pentru Rusia, galben pentru China, mov pentru Japonia, albastru deschis pentru SUA, informează Daily Mail.
INTRĂ AICI PENTRU A GĂSI UN SITE ANUME ŞI PENTRU A VEDEA LEGĂTURILE DINTRE ACESTA ŞI ALTE SITE-URI
Site-urile mari, cum ar fi Google, Facebook sau Youtube, se pot vedea uşor pe hartă. De asemenea, după folosirea zoom-ului apar şi alte site-uri importante cum ar fi IMDB sau Amazon.
"Reţeaua de internet globală este un fenomen al tehnologiei iar complexitatea ei excepţională întrece orice altceva a creat omul. În esenţă, ne confruntăm cu o cantitate imensă de informaţie nesortată. Harta Internetului este o tentativă de a vedea structurile ascunse ale reţelei", a spus autorul proiectului, Ruslan Enikeev.
El a explicat cum funcţionează harta. "Vorbind din punct de vedere matematic, Harta Internetului este o prezentare bidiminsională a legăturilor dintre site-uri. Orice site este un cerc pe hartă iar dimensiunea lui este caracterizată de traficul pe care îl are. Cu cât traficul este mai mare, cu atât cercul este mai mare", a menţionat Enikeev.