Apple are o gamă de produse cu un succes uriaş, precum iPhone, iPad şi MacBook Air, astfel că ştacheta foarte ridicată a calităţii face ca un produs care este doar adecvat să devină inacceptabil, acesta fiind şi cazul a cinci aplicaţii ale companiei, la care ar trebui să renunţe, potrivit
Bloomberg.
Compania americană ar trebui să urmeze exemplul lui Jack Welch, director general al General Electric în perioada 1981-2001, care închidea sau vindea unităţile care nu se aflau în primele două poziţii ale industriei de profil.
Prima dintre aplicaţiile la care Apple ar trebui să renunţe este
browser-ul de Internet Safari care, în concurenţă cu Chrome, Firefox şi Internet Explorer, nu a reuşit niciodată să atragă mai mult de 10% dintre utilizatori, potrivit autorului articolului, Sam Grobart, care scrie pentru Bloomberg Businessweek.
Chrome este în prezent disponibil gratuit pe iPhone, astfel că există puţine argumente ca Apple să continue să cheltuiască timp şi bani pentru Safari.
O altă aplicaţie
cvasi-necunoscută este Game Center, de tipul casinourilor online, care pare inutilă având în vedere că iPhone şi iPod sunt "grozave" pentru jocuri, consideră Grobart.
Celelalte trei aplicaţii la care Apple ar trebui să renunţe sunt
procesorul de text Pages, pe locul al treilea în piaţă după Microsoft Word şi Google Docs,
Numbers, cea mai recentă versiune datând de acum trei ani şi care este echivalentul Excel, considerat un standard în domeniu, şi
Mission Control/Launchpad/Dashboard.
Acestea din urmă apar atunci când accidental ajungi cu cursorul în colţul ecranului şi nu mai ştii cum să revii la ceea ce lucrai, comentează Grobart, potrivit căruia nimeni nu va observa dacă Apple va renunţa la toate cele cinci aplicaţii.
Fiecare oră în care angajaţii Apple lucrează pentru aceste aplicaţii ar trebui folosită pentru ceva care merită cu adevărat atenţie, precum iTunes, care a început ca un simplu program jukebox şi a ajuns să administreze descărcări de filme, show-uri, aplicaţii şi management de conturi, începând să semene cu un produs al Microsoft, a conchis Grobart.