Antena 3 CNN Formula 1 Preţul colosal pentru o maşină de Formula 1. Cifrele de la Ferrari

Preţul colosal pentru o maşină de Formula 1. Cifrele de la Ferrari

Cursele de Formula 1 atrag constant atenția a sute de milioane de oameni din întreaga lume. În țara noastră, competiția poate fi urmărită pe Antena 3 CNN și prin intermediul platformei AntenaPLAY.

Preţul colosal pentru o maşină de Formula 1. Cifrele de la Ferrari
Sursa foto: Getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Apr 2024   •   12:10

Competițiile de Formula 1 reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase și de succes evenimente sportive din întreaga lume. În weekendurile de curse, milioane de oameni își așază privirile pe ecranele televizoarelor pentru a urmări etapele de Formula 1, indiferent dacă acestea au loc în Australia, în Emiratele Arabe Unite, în Japonia, în Europa sau în America de Nord.

Cu toate acestea, este important de subliniat că Formula 1 este o competiție sportivă extrem de costisitoare. Puțini sunt cei care înțeleg că în spatele acestui spectacol se află investiții uriașe. Adesea, se întâmplă ca anumiți piloți să fie nevoiți să își atragă sponsori personali, deoarece este vorba despre mașini, echipamente și tehnologii de înaltă performanță, care impun costuri considerabile.

Preţul anunţat de Ferrari pentru o maşină de Formula 1

Reprezentanţii Ferrari, unul dintre cei mai de succes constructori din competiţie, au anunţat la începutul sezonului 2024 că realizarea unui singur monopost pentru acest sezon costă aproape 15,6 milioane de euro, potrivit observatornews.ro.

Cea mai mare parte din sumă o reprezintă motorul propriu-zis, care costă în jur de 14 milioane de euro. Apoi vorbim despre preţuri precum 600.000 de euro pentru un corp monopost din fibră de carbon, 440.000 de euro pentru cutia de viteze, 2.400 de euro pentru anvelope sau 47.000 de euro pentru volan.

Cât costă cea mai scumpă maşină de Formula 1

Interesant este că, chiar şi după utilizarea lor, maşinile de Formula 1 se bucură de un real succes printre miliardarii lumii, existând fani dispuşi să dea sume colosale pentru a-şi trece în colecţie un monopost de Formula 1.

De exemplu, un monopost Ferrari condus de Michael Schumacher în 2003, când a devenit pentru a 6-a oară campion mondial, s-a vândut la licitaţie cu 14,6 milioane de franci elveţieni, deşi specialiştii anticipau un preţ maxim de 9,5 milioane de franci elveţieni.

Câte Dacii Logan poţi cumpăra cu banii pentru o maşină de Formula 1

Preţul exorbitant al unei maşini de Formula 1 face ca bugetul unei echipe să fie extrem de ridicat. Se estimează că bugetul unei echipe de Formula 1 este undeva la 140 de milioane de euro, pentru un sezon, fără a pune la socoteală şi salariile piloţilor.

Se estimează că din suma de 15,6 milioane de euro, cât costă un monopost Formula 1, s-ar putea cumpăra în jur de 2.000 de Dacii Logan. 

Antena este casa Formulei 1 în România pentru următorii 3 ani. Cele 24 de curse ale celui mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport vor fi transmise integral de posturile Antena şi platforma AntenaPLAY.

Programul complet al Marelui Premiu de Formula 1 al Chinei

Marele Premiu al Chinei este al cincilea al sezonului 2024, după cele de la Bahrain, Jeddah, Melbourne şi Suzuka. Până acum, Max Verstappen a câştigat trei curse şi Carlos Sainz s-a impus în Australia. 

Marele Premiu al Chinei va debuta cu antrenamentele de pe 19 aprilie, de la ora 06:30. Calificările la sprint vor fi tot pe 19 aprilie, de la 10:30, în timp ce sprintul va avea loc pe 20 aprilie, de la ora 06:00.

×
Subiecte în articol: Formula 1 pret Ferrari masina
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close