În acest timp, în vestul Europei, inundaţiile şi furtunile fac victime în rândul oamenilor.
Viscolul şi ninsoarea menţin haosul pe şoselele din Serbia. Serviciile de urgenţă au salvat zeci de oameni din vehiculele blocate pe şosea, la nord de Belgrad. Lângă frontiera României, starea de urgenţă rămâne în vigoare în câteva districte din Voivodina.
În sudul Austriei, ninsorile s-au mai oprit, dar s-a adunat atâta zăpadă încât autorităţile au chemat armata în ajutor.
Ploile abundente şi inundaţiile care au cuprins, în ultimele zile, diferite regiuni ale Italiei au făcut primele victime. Trei persoane, între care un copil, au murit înecate în Sicilia, într-o maşină luată de apele unui pârâu devenit torent vijelios.
Ţările de pe litoralul Atlanticului au înfruntat, ieri, valuri neobişnuit de mari, iscate de o furtună. Câteva restaurante de plajă din Portugalia au fost serios avariate, iar patronul unuia din ele a fost rănit când încerca să salveze ce se mai putea.
Valurile şi vântul puternic au făcut ravagii şi pe ţărmurile Spaniei. În Asturia s-au înregistrat valuri de opt metri, iar în Ţara Bascilor, apele mării au invadat localurile de pe ţărm, dar au inundat şi parcări cu maşini cu tot.
A fost stare de alertă şi în Franţa, din sud până în Bretania. Nu s-au semnalat victime, dar pagubele materiale sunt destul de importante. Primarul unei insule din Bretania a mărturisit că nu a mai văzut niciodată o mare atât de agitată.
Britanicii s-au luptat şi ei cu furtuna, dar şi mai gravă este situaţia din comitatul Somerset, unde întinse suprafeţe sunt inundate de aproape o lună. Localnicii sunt disperaţi, mai ales că a început, din nou, să plouă.