Antena 3 CNN Externe Vestul Europei, lovit de furtuni violente. Patru oameni au murit în Italia

Vestul Europei, lovit de furtuni violente. Patru oameni au murit în Italia

flood.jpg
Foto: wikipedia.org
04 Aug 2014   •   08:18

Vestul Europei a fost lovit de furtuni violente în ultimele zile. În Italia, patru persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în urma unei viituri provocate de ploaia abundentă. În Austria, zeci de străzi şi case au fost inundate în urma unei furtuni care a durat doar câteva minute, iar în Germania, a fost emis un cod roşu de vreme rea pentru această noapte.

Patru persoane au murit şi alte 20 au fost rănite, în urma unei viituri care s-a format la Treviso, în nord-estul Italiei. Viitura a fost provocată de ploile abundente care s-au abătut asupra regiunii cu puţin timp înainte de miezul nopţii. Tragedia a avut loc în timpul unei sărbători locale, motiv pentru care mulţi locuitori se aflau pe străzi.

În Austria, o furtună care a durat doar câteva minute a făcut ravagii. Zeci de case au fost inundate, mai multe drumuri au fost blocate iar pagubele materiale sunt imense, spun localnicii. Meteorologii spun că, deşi momentan nu au emis nicio alertă de vremea rea, există posibilitatea ca noi furtuni să lovească ţara în următoarele zile.

În acelaşi timp, în Germania a fost emis cod galben de vreme rea pentru aproape toată ţara, iar câteva regiuni din estul ţării se află sub incidenţa unui cod roşu de ploaie abundentă şi vânt puternic.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close