"Acest bãrbat a jucat un rol important în moartea unor civili nevinovaţi, iar uciderea sa va permite venirea păcii", a declarat ministrul Abdikarin Hussein Guled pentru postul public Radio-Mogadiscio, adăugând că serviciile somaleze de informaţii urmăreau acest lider shebab de mult timp.
Ministrul nu a oferit precizări despre atac, dar un oficial american a confirmat luni seara, la Washington, sub protecţia anonimatului, că atacul aerian de luni, la sud de Mogadiscio, a fost efectuat cu un avion american fără pilot.
Un vehicul în care călătorea Anta-Anta a fost distrus luni de o rachetă trasă de avion în apropiere de Jilib, în regiunea Juba Mijlocie, la aproximativ 350 de kilometri sud de Mogadiscio, potrivit unor martori.
Niciun lider shebab nu a putut fi contactat luni pentru a reacţiona faţă de acest atac şi să confirme moartea lui Anta-Anta, prezentat ca unul dintre principalii artificieri ai grupării, specializat în confecţionarea de veste explozive purtate de atacatori sinucigaşi sau încărcături pentru maşini-capcanã.
Avioane americane fără pilot efectuează în mod regulat, de mai mulţi ani, misiuni de eliminare a unor islamişti în Somalia.
Casa Albă a recunoscut în 2011 existenţa unei baze de avioane americane fără pilot în Etiopia, dar a dezminţit că ar fi înarmate. Site-ul de specialitate Globalsecurity.org afirmă că CIA lansează avioane fără pilot de la Djibouti, la frontiera cu Somalia şi în faţa Yemenului, de cealaltă parte a Golfului Aden, pentru a lua urma şi elimina lideri Al-Qaida în regiune.
Militanţii shebab, înfrânţi militar şi nevoiţi să abandoneze unul câte unul bastioanele din sudul şi centrul Somaliei, continuă să deţină controlul asupra unor zone vaste şi să reprezinte o ameninţare foarte importantă în Somalia.