Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Mişcări IMPORTANTE pe scena politică internaţională. Europarlamentarele încep AZI în Marea Britanie şi Olanda, iar favorite sunt partidele ANTI-imigranţi

Mişcări IMPORTANTE pe scena politică internaţională. Europarlamentarele încep AZI în Marea Britanie şi Olanda, iar favorite sunt partidele ANTI-imigranţi

O.P.
1 minut de citit Publicat la 06:06 22 Mai 2014 Modificat la 06:06 22 Mai 2014
Mişcări IMPORTANTE pe scena politică internaţională. Europarlamentarele încep AZI în Marea Britanie şi Olanda, iar favorite sunt partidele ANTI-imigranţi
 Alegerile pentru Parlamentul European încep astăzi, când sunt chemaţi la urne cetăţenii din Marea Britanie şi Olanda. Rezultatele vor fi anunţate doar după ce se va vota şi în celelalte 26 de state ale Uniunii Europene.

În ambele ţări sondajele situează pe primul loc partide cu o atitudine ostilă faţă de imigranţii din România şi faţă de integrarea europeană în general.În Anglia şi Irlanda de Nord, două din componentele Marii Britanii, se votează nu doar pentru Parlamentul European ci şi pentru consiliile locale.

Dar, nici aşa, scrutinul nu prea îi atrage pe alegători. De această indiferenţă profită liderul Partidului Independenţei, Nigel Farage, care doreşte ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Mobilizarea mai bună a simpatizanţilor săi poate aduce partidul pe primul loc, pe care-l plasează deja cele mai multe sondaje.

Farage are, însă, şi un mesaj ostil faţă de imigranţi şi în special faţă de români, pe care i-a acuzat, folosind şi statistici false, de creşterea delicvenţei în Marea Britanie.

La fel de critic faţă de Uniunea Europeană şi faţă de imigranţi este partidul libertăţii din Olanda, al lui Geert Wilders. Potrivit sondajelor, şi acesta s-ar putea clasa primul, după o campanie presărată cu gesturi spectaculare.

Atât Farage cât şi Wilders afirmă că Uniunea Europeană este sursa tuturor problemelor din ţările lor. Şi, bineînţeles, amândoi se opun intrării României în spaţiul Schengen şi declară, chiar, că ţara noastră nici nu ar fi trebuit primită în Uniunea Europeană. Alături de Frontul Naţional, cotat şi el cu prima şansă în Franţa, şi de alte formaţiuni populiste, cele două partide ar putea forma un grup influent în viitorul Parlament European.

×
x close