Deși în urmă cu 15 ani era aproape de a deveni o comunitate independentă și puternică, 'Europa s-a dovedit a fi un fiasco — moneda sa euro nu a reușit să devină o monedă mondială și ea nu a devenit o comunitate suverană în termeni economici. Și nici nu are relații economice dezvoltate și fructuoase cu Rusia și o politică de apărare comună proprie', susține Kover.
Totuși, în opinia sa, dizolvarea Uniunii Europene ar agrava situația actuală. 'Cooperarea în cadrul Grupului de la Vișegrad (format din Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria) și eforturile Marii Britanii de a explora noi direcții în interiorul UE arată că problemele pot fi discutate și soluționate rezonabil. Ele dovedesc că ar putea exista o altă Uniune Europeană, viabilă', continuă oficialul ungar.
Liderii actuali ai Europei nu au reușit să observe sau să ia în serios faptul că au pierdut încrederea din partea opiniei publice, o condiție esențială pentru cooperarea pe termen lung, continuă președintele forului legislativ de la Budapesta.
Laszlo Kover subliniază necesitatea stopării fenomenului de 'bruxellesizare pe nesimțite', o tendință de privare treptată a statelor membre de dreptul de luare a deciziilor. De exemplu, în loc să supravegheze Comisia Europeană, Parlamentul European se concentrează pe limitarea democrației parlamentare reale a statelor membre pe baza reprezentării populare și a controlului direct, susține politicianul ungar.