Antena 3 CNN Externe Un asteroid mare CÂT UN CARTIER va trece foarte aproape de Pământ în această noapte

Un asteroid mare CÂT UN CARTIER va trece foarte aproape de Pământ în această noapte

Un asteroid mare CÂT UN CARTIER va trece foarte aproape de Pământ în această noapte
22 Iul 2012   •   16:09

Un asteroid cu un diametru de aproximativ 1,6 kilometri va trece în noaptea de duminică spre luni destul de aproape de Terra, informează dailymail.co.uk.
   
Oamenii de ştiinţă susţin că asteroidul, care a fost denumit NEA (near-Earth asteroid) 2002 AM31, are mărimea "unui cartier".
   
Cu toate acestea, nu există motive reale de îngrijorare, întrucât asteroidul va trece pe lângă Terra, la o distanţă de 14 ori mai mare decât distanţa ce separă Luna de Pământ.
   
Obiectul va fi urmărit, live, cu camere de luat de vederi, atât de pe Terra, cât şi din spaţiu.
   
Obiectele apropiate de Terra nu mai reprezintă o "comoară" doar pentru paranoici sau pentru aceia care se roagă în secret şi din motive bizare pentru producerea unei apocalipse timpurii. Întreaga comunitate astronomică şi-a schimbat părerea despre ele în ultimele câteva decenii" a declarat cercetătorul Bob Berman.

Parcursul asteroidului va putea fi urmărit pe www.slooh.com.
   
NEA (near-Earth asteroid) 2002 AM31 este doar unul din cele aproximativ 9.000 de corpuri cereşti care trec prin vecinătatea Terrei. Un astfel de asteroid, denumit LZ1, a trecut în mod surprinzător foarte aproape de Terra, la jumătatea lunii iunie.
   

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un actor care participa la FITS a fost găsit inconştient, în centrul Sibiului
x close