Antena 3 CNN Externe UE îşi exprimă îngrijorarea faţă de violenţele din Macedonia

UE îşi exprimă îngrijorarea faţă de violenţele din Macedonia

1.jpg
11 Mai 2015   •   17:14

Comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn (foto), a declarat că Uniunea Europeană este îngrijorată din cauza situţiei din Macedonia şi a reiterat apelul adresat tuturor actorilor politici macedoneni de a depăşi criza.

"Toţi suntem foarte îngrijoraţi", a declarat Hahn şi a solicitat autorităţilor macedonene să efectueze o "anchetă urgentă, complexă şi transparentă" a evenimentului petrecut la Kumanovo.

Potrivit rapoartelor oficiale ale autorităţilor de la Skopje, mai mult de 20 de persoane, dintre care opt poliţişti, şi-au pierdut viaţa în timpul conflictului armat de la sfârşitul săptămânii trecute.

Hahn a apreciat că incidentul de la Kumanovo nu ar trebui să oprească eforturile depuse pentru depăşirea crizei politice din Macedonia, care a început acum câteva luni şi care a condus la blocarea lucrărilor Parlamentului şi la demonstraţii de stradă. "Toţi împreună trebuie să facă totul pentru a opri escaladarea violenţelor şi pentru a rezolva criza", a adăugat Hahn.

×
Subiecte în articol: macedonia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close