Antena 3 CNN Externe Ucrainenii trăiesc cu groaza zilei de mâine. Pe lângă bombardamente, oamenii se confruntă cu un val de jafuri

Ucrainenii trăiesc cu groaza zilei de mâine. Pe lângă bombardamente, oamenii se confruntă cu un val de jafuri

Ucrainenii trăiesc cu groaza zilei de mâine. Pe lângă bombardamente, oamenii se confruntă cu un val de jafuri
21 Aug 2014   •   10:46

În Ucraina se dau lupte grele între trupele guvernamentale şi separatiştii pro-ruşi, pentru controlul regiunilor Luhansk şi Doneţk. Guvernul de la Kiev şi-a suplimentat trupele în regiune pentru a-şi întări prezenţa în jurul batalioanelor separatiştilor proruşi. În acest timp, ajutoarele umanitare trimise de ruşi în sprijinul oamenilor din zonele de conflict au trecut de vamă, după şapte zile de aşteptare.

Primele 16 camioane cu ajutoarele umanitare ruseşti au trecut de inspecţii la vama din Doneţk. Tirurile, încărcate cu două mii de tone, apă, alimente şi chiar mâncare pentru bebeluşi, au parcurs un drum îndelungat. Au plecat din Moscova în urmă cu nouă zile şi îşi vor continua drumul spre Luhansk şi Doneţk, fortăreţe ale separatiştilor proruşi.

Timp de o săptămână, camioanele au stat la graniţa dintre Rusia şi Ucraina, din cauza îngrijorărilor oficialilor de la Kiev, care se temeau că, de fapt, ruşii voiau să le trimită separatiştilor proruşi arme, ascunse printre alimente. În acest timp, Kievul a suplimentat numărul militarilor în regiunea Luhansk.

Pe lângă bombardamente, localnicii din zonele ocupate de rebeli se confruntă se confruntă cu un val de furturi. De câteva săptămâni, tâlharii iau maşini şi orice găsesc prin apartamentele sparte.

De câteva săptămâni, oraşul Luhansk este izolat din cauza luptelor grele dintre separatişti şi soldaţii ucraineni. Fără apă sau electricitate, oamenii trăiesc cu groaza zilei de mâine, în vreme ce atacurile nu mai contenesc.


×
Subiecte în articol: Ucraina donetk
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Plafonarea preţurilor la polițele RCA a fost prelungită de Guvern
x close