Antena 3 CNN Externe Siria. 35 de persoane, dintre care 23 de civili, au murit în urma violenţelor de vineri

Siria. 35 de persoane, dintre care 23 de civili, au murit în urma violenţelor de vineri

Siria. 35 de persoane, dintre care 23 de civili, au murit în urma violenţelor de vineri
de M.Z.    |    27 Ian 2012   •   22:53

Violenţele de vineri din Siria au provocat moartea a 35 de persoane, dintre care 23 de civili şi 12 membri ai forţelor de securitate, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Cei 12 membri ai forţelor de securitate au fost ucişi în două atentate din Idleb şi Mazairib, în apropierea provinciei Deraa (sud). La Alep, în Deraa, au murit cinci oameni. Este prima dată când sunt raportate victime din rândul civililor în Alep provocate de forţele de securitate siriene, de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad în martie 2011.

La Idleb, o maşină-capcană a fost îndreptată spre un post de control al forţelor de securitate provocând şase morţi. La Mazairib, dezertorii au atacat două vehicule ce transportau forţe de securitate, provocând moartea a şase persoane şi rănirea altor cinci.

Represiunile forţelor de ordine au dus la moartea a 23 de civili în Siria, unde mai multe oraşe importante fac obiectul unor operaţiuni militare de anvergură ale armatei.

Joi, 34 de civili, printre care nouă copii, au fost ucişi de forţele de securitate în Siria, în special la Homs.






×
Subiecte în articol: Siria morti civili violente
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cod galben de caniculă în România. Județele vizate de alerta meteo ANM
x close