Presa din Marea Britanie caută în continuare vinovaţii pentru această fraudă. Experţii din industria alimentară au declarat pe surse pentru publicaţia "The Guardian" că există indicaţii că atât mafia poloneză, cât şi cea italiană se află în spatele acestui scandal, în care profitul se ridică la ordinul a câtorva milioane de lire.
Un şofer care lucrează în industria alimentară a stat de vorbă cu reporterii Sky News.
"În multe cazuri, carnea nu are niciun fel de etichetă. Persoana care primeşte marfa se chinuie câteodată să afle ce fel de carne e, dacă e vorba despre o comandă complexă. Dacă sunt trei sau patru tipuri de carne, se chinuie să le diferenţieze", spunea acesta.
Între timp, scandalul ia amploare în Franţa, unde tot mai multe voci oficiale cer sancţiuni dure în acest caz.
LAURENT FABIUS, ministrul francez de Externe: "Nu vorbim doar de o anchetă, ci şi de sancţiuni. Este groaznic! Aşadar avem nevoie să urmărim traseul cărnii. Aceasta este propunerea guvernului francez. Avem nevoie de sancţiunii! Sancţiuni dure!"
Guvernul de la Paris va organiza, astăzi, o reuniune de criză cu experţi din industria cărnii, pentru a elucida traseul acesteia, dar şi pentru a se asigura că toate mărfurile litigioase vor fi retrase de pe rafturi. La această întâlnire, vor participa reprezentanţi ai marilor producători, procesatori, distribuitori ai industriei alimentare.
Potrivit AFP, aproape toate hipermarketurile din Franţa au retras produsele litigioase, nu numai cele marca Findus, de la care a izbucnit scandalul.
Scandalul cărnii de cal din România, vândută pe post de carne de vită în Occident, a izbucnit săptămâna trecută.