Antena 3 CNN Externe Rusia îşi "încordează muşchii" în faţa vecinilor din nord. Exerciţii militare de amploare în regiunea arctică

Rusia îşi "încordează muşchii" în faţa vecinilor din nord. Exerciţii militare de amploare în regiunea arctică

flota.jpg
Foto: mil.ru
16 Mar 2015   •   13:15

Rusia testează forţele militare din cadrul Flotei Nordului, în cadrul unor exerciţii care se vor desfăşura în regiunea arctică. Anunţul a fost făcut de ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

"Principala misiune (a exerciţiilor) este evaluarea modului în care forţele armate din Flota Nordului îşi îndeplinesc misiunile în asigurarea securităţii militare a Rusiei în regiunea arctică", a declarat generalul Şoigu, citat de Sputnik.

Flota Nordului este în alertă de la ora 08.00 (07.00 ora României) şi include 38.000 de militari, 3.360 piese de echipament, 41 de nave, 15 submarine şi 110 avioane şi elicoptere.

"Noi provocări şi ameninţări la adresa securităţii militare necesită sporirea capacităţilor militare ale Forţelor armate şi o atenţie specială va fi acordată situaţiei forţelor comune strategice din Nord", a mai precizat ministrul rus al Apărării.

Exerciţiul va avea loc pe uscat, pe mare şi în aer şi va dura cinci zile începând cu 16 martie.

Rusia a început luni exerciţii aeriene şi în Siberia.

Săptămâna trecută, Norvegia a demarat cele mai mari exerciţii militare din ultimele decenii, în regiunea Finnmark din apropiere de graniţa cu Rusia. Exerciţiul implică 5.000 de militari şi se va încheia la 18 martie.




×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close