Antena 3 CNN Externe Revoltă la Moscova după ce un localnic a fost ucis de un individ cu "aspect străin"

Revoltă la Moscova după ce un localnic a fost ucis de un individ cu "aspect străin"

Revoltă la Moscova după ce un localnic a fost ucis de un individ cu "aspect străin"
de O.P.    |    14 Oct 2013   •   06:18

 Un centru comercial din Moscova a fost devastat şi mii de tineri furioşi au înfruntat forţele de securitate după ce un localnic a fost ucis de un individ "cu aspect de străin".

Revoltaţii au scandat lozinci rasiste şi i-au acuzat pe imigranţi pentru creşterea delicvenţei. Poliţia a arestat aproape 400 de suspecţi şi a întărit măsurile de securitate în tot oraşul.

Manifestaţia de protest, iniţial paşnică, a degenerat când un grup de tineri a spart uşile şi vitrinele centrului comercial şi a încercat să-i dea foc. Poliţiştii veniţi să pună capăt tulburărilor au fost atacaţi cu sticle, iar cinci dintre ei au fost răniţi.

Mulţimea a vandalizat şi un depozit de legume din acelaşi cartier din sudul Moscovei, unde lucrează mulţi imigranţi din fostele republici sovietice. Câteva maşini au fost răsturnate sau incendiate.

Revolta a fost declanşată de moartea unui localnic de 25 de ani, înjunghiat, joi seara, în timp ce se plimba cu prietena sa. Ucigaşul a fugit, dar a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Grupările naţionaliste susţin că el are "o înfăţişare ne-rusească" şi este, probabil, originar din Asia Centrală sau Caucaz.

Autorităţile au promis să-l găsească pe criminal dar, în acelaşi timp, încearcă să prevină extinderea conflictelor interetnice, tot mai dese în Rusia.

Federaţia imigranţilor le-a recomandat membrilor săi să nu iasă pe străzile din Moscova, ca să nu fie atacaţi de naţionalişti. În Rusia trăiesc milioane de cetăţeni ai fostelor republici sovietice care muncesc, în general, la negru, în condiţii grele.


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close