Antena 3 CNN Externe Revista presei. Putin atacă Georgia că cere sprijinul SUA. Afganistan consideră că retragerea forţelor SUA în iulie 2011 este "nerealistă"

Revista presei. Putin atacă Georgia că cere sprijinul SUA. Afganistan consideră că retragerea forţelor SUA în iulie 2011 este "nerealistă"

2 minute de citit Publicat la 04:21 06 Iul 2010 Modificat la 04:21 06 Iul 2010
Revista presei. Putin atacă Georgia că cere sprijinul SUA. Afganistan consideră că retragerea forţelor SUA în iulie 2011 este "nerealistă"

Putin atacă Georgia că a căutat sprijinul SUA

 Georgia cu Osetia de Sud şi Abhazia trebuie să-şi normalizeze relaţiile singure, şi nu să caute decizii din partea unor ţări terţe, în special a SUA, aprecia premierul rus Vladimir Putin comentând afirmaţiile secreterului de stat american, Hillary Clinton, arată Russia Today.

Oficialul American declasare, în vizită la Tbilisi că SUA susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei şi că Washingtonul aşteaptă ?încetarea ocupaţiei ruse?. 
?Este treaba a două părţi aflate în discuţii... Nu trebuie de căutat o decizie în altă parte. Nu noi am început acest război, iar responsabilitatea este a celor care l-au început... Şi ei trebuie să găsească curajul şi calea către inima oamenilor pe care i-au rănit. Cineva consideră că Osetia de Sud este ocupată, cineva că este eliberată. Acest aspect constituie obiectul unui dialog între două popoare - al Georgiei şi al Osetiei de Sud. Şi acest dialog trebuie derulat fără trimiteri la terţe părţi?.

 

  Afganistan consideră că retragerea forţelor SUA în iulie 2011 este "nerealistă"

 Termenul de retragere a trupelor americane din Afganistan, iulie 2011, este nerealist şi stabilirea lui fermă "duce la prelungirea războiului", deoarece "duşmanul devine mult mai îndrăzneţ", a apreciat, duminică, ambasadorul afgan în SUA, Said Tayeb Jawad, pentru CNN.

"În primul rând, dacă insişti prea mult asupra unui termen limită care nu este realist, îţi faci duşmanul mult mai îndrăzneţ. Prelungeşti războiul. Termenul limită ar trebui să fie realist. El ar trebui să se bazele pe realitatea din teren şi ar trebui să transmitem un mesaj clar duşmanului, teroriştilor care reprezintă o ameninţare pentru toată lumea, că Statele Unite, NATO şi afganii sunt acolo pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunea", a declarat Jawad.

"Dacă nu se simte acest lucru, atunci am pierdut sprijinul poporului afgan şi permitem ţărilor învecinate, cu interese în zonă, să capete mult mai mult curaj în a interveni în Afganistan", a continuat el.

Preşedintele Barack Obama şi generalul David Petraeus, care l-a înlocuit pe generalul Stanley McChrystal în funcţia de comandant al forţelor americane în Afganistan, au declarat că vor începe retragerea în iulie 2011, în funcţie de condiţiile de pe teren.

 

 Devărsarea BP a costat deja compania peste 3 miliarde dolari

 Compania petrolieră BP a anunţat că scurgerea de petrol din Golful Mexic a costat până acum 3,1 miliarde dolari americani.

Nota de plată include costul opririi scurgerii şi a curăţării, dar şi 147 milioane de dolari în plăţi compensatorii către cei afectaţi.

Compania a confirmat că eforturile  de a colecta petrolul de la suprafaţa apei au fost oprite temporar din cauza Uraganului Alex.

 Ţiţeiul continuă să să scurgă în Golf după explozia platformei Deepwater Horizon în aprilie, aminteşte AFP.

 Circa 44.500 persoane, peste 6.563 de nave şi 113 avioane sunt implicate în acţiunile din Golf.

 Lungimea totală a balizelor desfăşurate pentru a împiedica petrolul să ajungă pe coastă este acum de peste 850 km.

 Pe 16 iunie, BP a anunţat un pachet de măsuri ce include crearea unui fond de 20 miliarde dolari pentru a satisface anumite obligaţii ce decurg din scurgerea de ţiţei.

  Antena3.ro

×
x close