Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Conflict diplomatic între România și Republica Moldova. Premierul moldovean: 'România geme de cea mai mare corupție din Europa'

Conflict diplomatic între România și Republica Moldova. Premierul moldovean: 'România geme de cea mai mare corupție din Europa'

Un conflict diplomatic este pe cale să izbucnească după ce premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a adus acuze extrem de grave la adresa României și a europarlamentarilor săi. Ministerul Afacerilor Externe a calificat acuzele drept ”complet inacceptabile”.

Conflict diplomatic între România și Republica Moldova. Premierul moldovean: 'România geme de cea mai mare corupție din Europa'
Sursa foto: Facebook
22 Mai 2020   •   21:26

”Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu "patronajul" peste noi... Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de "adus mingi" buni...Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. Si medici, cam tot atîți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populației este egal.”, a scris Chicu, vineri, pe contul său personal de Facebook.

Reacția premierului moldovean vine după europarlamentarul Siegfried Mureşan a criticat Guvernul de la Chişinău, în legătură întârzierea reformelor şi cu gestionarea pandemiei.

MAE a transmis că acuzațiile premierului Chicu sunt ”complet inacceptabile”

”Faţă de declaraţiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile şi îşi exprimă dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora. Declaraţiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanţial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate şi fiind astfel alături, în mod concret, de cetăţenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil. MAE apreciază că aceste declaraţii denotă o profundă lipsă de respect la adresa României şi a relaţiei bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, a transmis MAE.

Colegii europarlamentarului Siegfried Mureşan îi sar în apărare

”După atacurile de astăzi ale premierului moldovean Chicu la adresa României şi a Uniunii Europene, cred că răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetăţeniei române. Nu poţi fi şi cetăţean UE, şi propagandist în stil sovietic la Chişinău”, a scris europarlamentarul Eugen Tomac, pe Facebook.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close