Antena 3 CNN Externe Primarul Veneţiei a fost arestat pentru corupţie, şantaj şi spălare de bani. Peste 40 de milioane de euro au fost confiscate

Primarul Veneţiei a fost arestat pentru corupţie, şantaj şi spălare de bani. Peste 40 de milioane de euro au fost confiscate

1.jpg
04 Iun 2014   •   17:49

Primarul Veneţiei, Giorgio Orsoni (foto), ales în această funcţie în 2010, a fost arestat şi plasat în arest la domiciliu într-un dosar de corupţie, şantaj şi spălare de bani. În urma anchetei, pe lângă edilul local au mai fost reţinute 34 de persoane, iar alte 100 sunt considerate suspecte.
Autorităţile italiene au pus sechestru pe conturile celor arestaţi, urmând ca cel puţin 40 de milioane de euro să fie confiscate de la aceştia.

Potrivit Guardia di Finanza, toate aceste persoane, printre care se află politicieni influenţi şi oameni de afaceri, sunt implicate în maşinaţiuni comise pe timpul realizării proiectului MOSE, al cărui scop era protejarea Veneţiei de inundaţii în perioada mareelor (acqua alta).

Planul de siguranţă MOSE, contestat încă de la începutul lucrărilor în 1984, a costat până acum 5,5 miliarde de dolari şi are ca termen de finalizare jumătatea anului 2016.

Tot în acest caz, Procuratura din Veneţia intenţionează să ceară arestarea fostului şef al regiunii Veneto, Giancarlo Galan, actualmente deputat în Parlamentul de la Roma, relatează pe larg ANSA.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close