Ucrainenii sunt hotărâţi să-i tragă la răspundere pe cei vinovaţi de zecile de victime de la Kiev. Unii din poliţiştii care au tras asupra protestatarilor şi-au cerut iertare, în genunchi, în faţa mulţimii care părea gata să-i judece pe loc. În acest timp, politicienii se străduiesc să formeze un nou guvern dar şi să menţină unitatea Ucrainei.
Oraşul Liov din vestul Ucrainei este un bastion al opoziţiei faţă de vechiul regim. Dar tot de aici provin şi câteva unităţi speciale de poliţie care au acţionat împotriva manifestanţilor de la Kiev. Reveniţi în oraş, militarii şi-au cerut, dramatic, iertare de la concetăţeni.
În final, soldaţii s-au rugat, împreună cu mulţimea, pentru victime.
Ei spun că s-au străduit să nu se implice în violenţe şi că le este ruşine pentru brutalitatea represiunii.
Cu totul alta este starea de spirit în peninsula Crimeea, unde majoritatea locuitorilor sunt rusofoni şi nu concep să se depărteze de Moscova. Mai ales că aici este staţionată flota rusă a Mării Negre iar soldaţii ruşi se simt ca la ei acasă.
La Sevastopol au avut loc mitinguri împotriva noilor autorităţi de la Kiev şi se organizează "grupări de autoapărare" care să păstreze Ucraina alături de Rusia.
În Crimeea a sosit o delegaţie de deputaţi ruşi care dau, totuşi, asigurări că nu vor susţine secesiunea peninsulei.
În acest timp, manifestanţii din piaţa Maidan de la Kiev nu cred că a venit momentul să plece acasă. Ei cer ca membrii viitorului guvern să se prezinte în piaţă pentru a primi aprobarea lor. Protestatarii au dat, de asemenea, noilor autorităţi un termen de cinci zile pentru capturarea preşedintelui demis Viktor Ianukovici, încă dispărut fără urmă, şi a echipei sale.