Antena 3 CNN Externe OMS, avertisment de ultim moment: "Prea multe țări se îndreaptă în direcția greșită. Pandemia va merge din rău în mai rău"

OMS, avertisment de ultim moment: "Prea multe țări se îndreaptă în direcția greșită. Pandemia va merge din rău în mai rău"

Pandemia de coronavirus se va agrava și numărul infectărilor va crește considerabil dacă țările nu reușesc să ia măsuri stricte, a atras atenția Organizația Mondială a Sănătății.

OMS, avertisment de ultim moment: "Prea multe țări se îndreaptă în direcția greșită. Pandemia va merge din rău în mai rău"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    13 Iul 2020   •   23:15

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, spune că liderii transmit mesaje contradictorii și că acest lucru îi face pe oameni să nu mai ia în serios situația gravă în care ne aflăm. “Aş vrea să spun direct: prea multe ţări se îndreaptă în direcţia greşită, virusul rămâne inamicul public numărul unu. Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul esenţial al oricărui răspuns: încrederea”, a punctat el.

Liderul OMS a transmis guvernelor să comunice în mod clar cu cetățenii și să pună în practică o strategie globală pentru a limita răspândirea infecției cu coronavirus și a salva, astfel, viețile oamenilor. El a precizat cât de important este ca toată lumea să respecte măsurile de protecție: distanțarea fizică, spălatul pe mâini, purtarea măștii de protecție în spații închise.

“Dacă principiile elementare nu sunt urmate, această pandemie nu va putea merge decât într-o singură direcţie – din rău în mai rău”, a spus el, adăugând că lumea nu va reveni la “vechea normalitate într-un viitor previzibil, existând multe motive de îngrijorare”, a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Retragerea Statelor Unite din OMS

În ceea ce privește retragerea SUA din OMS, șeful organizației a spus că nu a primit încă notificarea oficială.

Donald Trump a anunțat, la sfârșitul lunii mai, că dorește încheierea relației cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii din cauza ineficienței de care a dat dovadă OMS în gestionarea pandemiei de coronavirus. Președintele american a acuzat OMS că este subordonată Chinei. ”China are controlul total asupra Organizației Mondiale a Sănătății, deși plătește doar 40 de milioane de dolari pe an”, spunea Trump.

"Pentru că au eșuat în a face reformele cerute și de care era mare nevoie, vom încheia relația noastră cu Organizația Mondială a Sănătății și vom redirecționa fondurile către alte nevoi urgente globale de sănătate", a declarat Trump în urmă cu ceva timp.

În remarcile sale anterioare, Donald Trump spunea că China nu a raportat în mod corect Organizației Mondiale a Sănătății informațiile de care dispunea privind criza de coronavirus. Liderul SUA a mai afirmat că China a pus presiune pe OMS să inducă pe toată lumea în eroare.

Cazuri de coronavirus în lume

Până în momentul de față, la nivel global, au fost înregistrate 12.977.429 de cazuri de coronavirus. Dintre acestea, 570.259 sunt decese, iar 7.154.492 sunt vindecări.

SUA și Brazilia sunt cele mai afectate zone de pe glob. În SUA au murit 135.295 de persoane și s-au vindecat 1.006.326, iar în Brazilia au fost raportate 72.100 de decese și 1.264.843 de vindecări.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close