'Da, autoritatea președintelui Ianukovici este aproape neglijabilă, dar acest aspect nu anulează faptul că, în conformitate cu Constituția Ucrainei, el este șeful legitim al statului. Dacă el este vinovat față de Ucraina, aplicați procedura de destituire potrivit Constituției ucrainene (articolul 111) și judecați-l ! Orice altă măsură nu este decât arbitrară. Luarea puterii înseamnă că o astfel de ordine va fi extrem de instabilă. Se va încheia cu o nouă lovitură de stat. Va curge din nou sânge', a scris Dmitri Medvedev într-o postare pe Facebook.
'Rusia are nevoie de o Ucraină puternică și stabilă, de un partener predictibil și bogat din punct de vedere economic, și nu de o rudă săracă, mereu cu mâna întinsă. Toate aceste lucruri le-am spus ieri (sâmbătă) noilor conducători ucraineni', a declarat primul ministru rus.
'Rusia este gata să dezvolte relații respectuoase, multilaterale și frățești cu Ucraina, reciproc avantajoase și eficiente. Dar Ucraina nu este pentru noi un grup de persoane care, vărsând sânge pe Maidan, a preluat puterea încălcând Constituția și alte legi ale statului lor. Este țara întreagă, oameni de naționalități diferite — ucraineni, ruși, tătari, evrei și alții — care trăiesc în armonie', mai scrie Medvedev în postarea sa.