Antena 3 CNN Externe "Încă nu e prea târziu pentru ca Ucraina să învingă!" | Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, vizită-surpriză la Kiev

"Încă nu e prea târziu pentru ca Ucraina să învingă!" | Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, vizită-surpriză la Kiev

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a întreprins o vizită neanunțată în prealabil în Ucraina, la Kiev, relatează presa internațională.

"Încă nu e prea târziu pentru ca Ucraina să învingă!" | Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, vizită-surpriză la Kiev
Sursa foto: X@jensstoltenberg
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2024   •   15:56

Stoltenberg a publicat pe contul său de pe rețeaua X o imagine în care este întâmpinat, luni, de președintele Volodimir Zelenski în capitala ucraineană.

"Situația este dificilă, dar nu este prea târziu pentru ca Ucraina să învingă, în timp ce ajutorul suplimentar este pe drum. NATO își intensifică demersurile pe termen lung și pune Ucraina pe un drum ireversibil către alianță", a scris Stoltenberg drept comentariu la fotografia sa cu Zelenski.

Presa internațională notează că vizita sa în Ucraina este a treia a de la începutul invaziei ruse din februarie 2022.

Stoltenberg a ajuns la Kiev cu trenul, ca mulți alți oficiali occidentali.

"Voi fi foarte sincer cu președintele Zelenski și, de asemenea, cu Rada (Parlamentul ucrainean, n.r.) în legătură cu faptul că aliații  nu au livrat ceea ce am promis în ultimele luni.

Statele Unite au așteptat șase luni pentru a conveni asupra unui pachet (cel în valoare de 61 de miliarde de dolari, promulgat de președintele Biden, săptămâna trecută, n.r.), iar aliații europeni nu au livrat muniția pe care am promis-o.

Dar acum sunt încrezător că lucrurile se vor schimba", a declarat Stoltenberg în trenul care îl ducea luni la Kiev.

Actualul Secretar General al NATO a fost anterior prim-ministru al Norvegiei și conduce alianța militară din 2014.

Mandatul său a fost în trecut prelungit de trei ori și urmează să se încheie anul acesta.

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg NATO Kiev Ucraina vizita
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close