Locuitorii Chinei au sărbătorit trecerea în noul an calendaristic cu un spectaculos foc de artificii. Însă, potrivit Calendarului Chinezesc, noul an, cel al iepurelui, va începe la 3 februarie. Ceremoniile dedicate noului an chinezesc se vor desfăşura însă în perioada 21 ianuarie - 20 februarie.
Revelionul în China
Peste un milion şi jumătate de oameni au sărbătorit trecerea în noul an şi în Australia. Australienii s-au strâns în număr mare în portul din Sidney, unde câteva tone de explozibil au fost lansate de pirotehnişti. Sidney adună cel mai mare număr de oameni pe străzile oraşului în noaptea de Revelion, după Rio de Janeiro. Australienii vin cu o zi înainte ca să prindă cel mai bun loc pentru spectacolul de Anul Nou.
Imagine din Sydney:
Nu au lipsit şampania şi muzica, la fel cum s-a întâmplat şi în Insula Crăciunului sau în Noua Zeelandă, ai căror locuitori au sărbătorit primii noul an, la o oră diferenţă unii faţă de ceilalţi.
A venit anul nou şi în Australia:
Neo-zeelandezii au intrat în noul an cu un spectacol pirotehnic de amploare. Mii de oameni s-au strâns în Auckland, cel mai mare oraş al ţării pentru a întâmpina 2011 cum se cuvine. Artificiile lansate, ca în fiecare an din Sky Tower, nu au dezamăgit.
Şampania şi focurile de artificii lansate din Sky Tower, cel mai înalt turn din emisfera sudică, au fost pe măsura aşteptărilor. Oamenii s-au strâns în număr mare pentru a asista la trecerea în noul an. Apoi au trecut la sărbătoarea în stradă, Auckland fiind celebru pentru carnavalurile organizate la trecerea dintre ani.
Revelionul în Noua Zeelandă
Locuitorii Insulei Crăciunului au fost, însă, primii care au sărbătorit trecerea în noul an. La ora 12:00 (ora României), insula care se află la jumatea distanţei dintre Hawaii şi Australia a trecut în anul 2011.
Locuitorii s-au bucurat, ca în fiecare an, că au fost primii care au deschis sticlele de şampanie.
Insula Crăciunului, în 2011