Antena 3 CNN Externe Momente emoționante la Notre Dame. Mulțimea cântă, în timp ce vin mesaje de încurajare de pe tot mapamondul - VIDEO

Momente emoționante la Notre Dame. Mulțimea cântă, în timp ce vin mesaje de încurajare de pe tot mapamondul - VIDEO

Momente emoționante la Notre Dame. Mulțimea cântă, în timp ce vin mesaje de încurajare de pe tot mapamondul - VIDEO
15 Apr 2019   •   23:32

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj în care arată că România este alături de Franţa în contextul incendiului de la catedrala Notre-Dame. 

În tot acest timp, mulțimea adunată în jurul catedralei a început să cânte imnuri.

Citește și: Incendiu la ”Notre Dame” din Paris. Catedrala riscă să ardă în întregime: ”Următoarea oră și jumătate este crucială” 

"Veşti sfâşietoare vin de la Paris. Notre-Dame, un simbol istoric al culturii europene, este în flăcări în această seară. România este alături de Franţa", a scris şeful statului pe Twitter. 

Arhiepiscopul Parisului le-a solicitat preoţilor să tragă clopotele tuturor bisericilor pariziene pentru a semnala tragedia mistuirii de către flăcări a unui simbol al Franţei, catedrala Notre-Dame din Paris, conform Reuters. 

De asemenea, conform unui mesaj publicat de Reuters, Vaticanul este în stare de "şoc şi tristeţe" din cauza incendiului care a provocat deja daune foarte grave clădirii şi ameninţă să o mistuie în totalitate. Vaticanul a dorit să transmită că este alături de credincioşii catolici francezi în aceste momente şi că se roagă pentru pompierii care intervin pentru stoparea flăcărilor.

Premierul britanic Theresa May a transmis luni un mesaj de susţinere pentru poporul francez, după ce un simbol al Franţei, celebra catedrală Notre-Dame din Paris, a fost cuprinsă de un puternic incendiu, conform Reuters. 

"Gândurile mele se îndreaptă în această seară spre poporul francez şi spre serviciile de intervenţie care luptă cu acest teribil incendiu la catedrala Notre-Dame", a transmis pe Twitter Theresa May, aflată într-o vacanţă.

"Notre-Dame de Paris aparţine întregii umanităţi. A inspirat atât de mulţi scriitori, pictori, filosofi şi vizitatori din toată lumea. Ce seară tristă! Ce regretabil! Împărtăşesc emoţiile cu naţiunea franceză, care sunt şi ale noastre", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. 

''Urmăresc minut cu minut incendiul căruia i-a căzut pradă Notre-Dame din Paris'', a adăugat politicianul luxemburghez, conform unui comunicat difuzat luni seara. 

Preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, s-a referit la tragicul incident prin intermediul profilului său de pe reţeaua socială Twitter: "Notre-Dame de Paris este Notre-Dame a întregii Europe", a scris Tusk în limba franceză luni seara. "Suntem toţi alături de Paris astăzi", a adăugat el în limba engleză. 

"Pompierilor, care fac tot posibilul pentru a controla focul de la Notre-Dame din Paris, un simbol al Franţei şi de care toţi europenii sunt mândri", a declarat la rândul său preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. 

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă luni de flăcări, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei. Flăcările au mistuit acoperişul catedralei vechi de mai multe secole. Un nor imens de fum s-a împrăştiat deasupra oraşului iar cenuşa s-a răspândit pe o suprafaţă întinsă. Pompierii au evacuat zona din jurul catedralei, aflată în centrul capitalei franceze. 

×
Subiecte în articol: incendiu Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close